Ondergronds kabelwerk

Ondergronds kabelwerk

Als grondverzetbedrijf zijn we voor diverse werkzaamheden in te schakelen, zo ook kabelwerk. Wij hebben hét materieel en de mankracht zelf in huis om allerlei soorten kabels te leggen in elke gewenste lengte. Denk hierbij aan diverse soorten ondergrondse elektriciteitskabels maar bijvoorbeeld ook glasvezelkabels kunnen prima door ons gelegd worden.

Glasvezelkabel aan laten leggen

Maar hoe gaat het leggen van (glasvezel) kabelwerk onder de grond nou precies in zijn werk? Normaal gesproken breken we daarvoor eerst het straatwerk open. Daarna wordt er een sleuf gegraven of een pijp onder de weg doorgeperst. Vervolgens wordt de HDPE-buis van de haspel de sleuf of pijp in getrokken, waarna er een laag zand teruggestort wordt. Ook leggen wij in het geval van glasvezel altijd een lint met de tekst ‘pas op glasvezel’ over het kabelwerk. Dit om te voorkomen dat toekomstige gravers de kostbare kabel beschadigen. Hierna wordt het straatwerk weer dichtgemaakt. Vervolgens wordt door onze blaasploeg de glasvezelkabel als het ware door de HDPE-buis heen geblazen.

Kabelwerk onder de grond door persen

Een bijzondere tak van sport is om kabelwerk onder de grond door te laten persen. Wilt u bijvoorbeeld een elektrische kabel ondergronds leggen en hiervoor niet het straatwerk openbreken? Ook dat is mogelijk. Met behulp van de techniek van staalpersing kunnen wij buizen, kabels, gasleidingen etc. als het ware onder het wegdek door persen. Een ideale techniek voor wie weinig ruimte tot manouevreren heeft. 

Kabels op maat laten leggen

Als divers en gespecialiseerd grondverzetbedrijf is Hendriks van Warbij beschikbaar voor al uw ondergrondse kabelwerkzaamheden in West Betuwe en omstreken. Tegenwoordig worden kabels bijna allemaal onder de grond weggewerkt: wij nemen dit graag voor u of uw bedrijf uit handen. Wij hebben voldoende ruimte voor zowel grote als kleine klussen en werken voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Meer weten over onze dienstverlening? Neem vrijblijvend contact met ons op via 06-51222355. Direct een offerte ontvangen? Vul het contactformulier op deze website in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.